Още с излизането си на пазара през 2022г. Polaris даде заявка да се превърне в предпочитан за снимане на астро и звездно небе. И очаквано високите оценки не закъсняха.

В своята класация за най-добрите Star-tracker устройства Capture the altas отреди на Benro Polaris първото място, сред 10-те най-популярни в сферата.

Интересът към астро фотографията в последните години бележи изключителен скок и е очаквано на пазара да се появяват все повече решения за проследяване на небесните тела, които да са в помощ на запалените фотографи на нощното звездно небе. 

„Benro Polaris е най-добрият уред за проследяване на звезди през 2024 г. като цяло. Ако търсите тракер с усъвършенствани и множество автоматични функции, той няма да ви разочарова.

„Има една дума, която обобщава новия Benro Polaris: автоматизация. Benro е оборудвала този уред за проследяване на звезди с най-новите технологии.“

Това са част от думите на  Дан Зафра, който е автор на класацията и дългогодишен професионален пейзажен и астро фотограф.

Polaris е първата електро-механична глава за статив с интерфейс за безжичен контрол през смартфон, с редица режими за снимки, като освен Astro tracking поддържа режими Timelapse, Panorama, Motion Timelapse, Dynamic Exposure Timelapse, Focus Stacking.

Може да разгледате Polaris тук.

Ето и линк към пълната класация на Зафра.

Може да видите и други решения за снимане на Астро

Това се казва " Да уловиш звездите" ... С Benro Polaris ...