Още с обявяването на новия модел глава-люлка от Benro спечелиха симпатиите на потребителите. Освен всички предимства и гъвкавост, която предлага познатата серия GH глави, новият модел следва красивия дизайн, който видяхме първо в колекциите стативи Tortoise, Bat и Rhino, но освен това е сгъваем

Тази нова функционалност на модел GH2F предлага още по-голяма гъвкавост на потребителите, и повече възможности в различни ситуации.

Подходяща е за използване на по-тежки дългофокусни обективи, бинокли или зрителни тръби, за снимане (фото и видео) или оптично наблюдение на птици, самолети и други отдалечени обекти. Въртящото рамо на главата е оборудвано с плочка за бързо освобождаване стил Arca-Swiss, която може да се сгъва, така че дори монтирана на статив, разполагате с компактна комбинация.

Накратко характеристиките на модела:

  • Сгъваема функция за съхранение и транспортиране - въртящото се рамо може да се сгъва към статива, което прави главата изключително компактна.
  • Въртящото се рамо може да се използва отделно като L-скоба, съвместима с глави Arca-Swiss стандрат
  • Когато подвижното рамо е свалено обективите могат да се монтират и директно към шарнира Arca-Swiss стандрат
  • Има отделни настройки за тилт и панорамиране (на 360°) и вграден нивелир
  • Разполага с гнезда за аксесоари с резба 1/4"-20 и 3/8"-16 за монтиране на микрофони, монитори, LED панели и други аксесоари.
  • Максимална товароносимост (кг): 10

Моделът вече е наличен в магазина ни и може да бъде закупен както самостоятелно, така и в комбинация с нова карбонова основа Tortoise 35CLV.

Дизайнът без централна колона дава възможност за много ниски гледни точки, както при цялата серия Tortoise, но и помага за по-голямата стабилност, тъй като намалява възможността за разклащане, характерна при снимане с извадена централна колона. Това е особено важно при заснемане на видео съдържание. Краката предлагат независимо разтваряне и три заключващи позиции, и включват автоматично регулиране на ъгъла на крака за бърза и сигурна настройка. Гумените крачета разполагат с три отделни контактни повърхности, осигуряващи сцепление независимо дали краката са вертикални, под ъгъл или почти хоризонтални, когато позициониран.

Комбинацията от двата модела (гимбъл + статив) предлага голяма гъвкавост при работа, и в същото време компактност, за да имате удобство при пътувания, без това да е за сметка на стабилността на системата. За комплекта е предвидена специална чанта за съхранение с уширение, така че да може да прибере статива с монтирана главата люлка.