Популярната HD серия трипозиционни глави на Benro е чудесен избор за взискателни фотографи държащи на качеството и детайла.

Трипозиционните глави могат да се ползват в различни жанрове и ситуации, но са много предпочитани при работа в студио и при предметна фотография, тъй като осигуряват висока прецизност.

Въпреки че работата с тях е по-бавна и спокойна, то тези глави продължават да са харесвани, заради възможността за точно позициониране по всяка една от осите. Именно това е едно от техните предимства пред широко използваните ябълковидни глави.

Възможността за индивидуално настройване на всяка ос поотделно, в комбинация с осигуряване на плавни движения при управление на камерата, прави HD серията трипозиционни глави подходяща и при пейзажна фотография, за висока стабилност при дълги експонации, и в много други ситуации в този жанр. 

Сега серията Benro HD е усъвършенствана, преработена и предлага по-голяма гъвкавост отпреди.

      

Като цяло две са по-големите промени в дизайна на серията:

1.      Новите модели са с Arca Swiss съвместимост със защитна функция Pull/Twist. Това дава повече свобода на фотографите, които вече имат статив съвместим с този стандарт, и могат да сменят главите (ябълковидна или трипозиционна) без да се налага да сменят QR плочката.

2.     Втората новост в серията са 3-те вградени балон-нивелира, които осигуряват точно настройване на всяка ос, в позицията, в която ви е нужна. Референтните скали също са добавени към моделите HD2A и HD3A, така че настройките да могат лесно да се копират.

HD серията трипозиционни глави на Benro предлага 3 модела, като всичките имат диапазон на страничен наклон от -90° / +15°, диапазон на накланяне напред и назад от -35° / +90° и пълно завъртане на 360°. За по-голямо удобство при транспортиране дръжките на главите могат да се свалят.

Предназначени са да носят максимален товар съответно от 5 кг (HD1A), 8 кг (HD2A) и 12 кг (HD3A).

Разгледайте цялата категория Трипозиционни глави на Benro